Un any i tres mesos

Ara fa un any arribàvem a Somoto (Nicaragua) i ja fa tres mesos que tornem a ser a Vic. Trobem que han passat moltes coses, a Catalunya, durant aquest any.

Les vivències, els records i els aprenentatges que fa un any vam començar, en aquests tres mesos des de la nostra tornada continuen vius. Quina experiència tan real que vam viure! Segurament hem tancat una pàgina que feia temps que volíem fer realitat. Això no vol dir que no tornem a Nicaragua, vol dir que el nostre compromís amb Nicaragua i amb els amics de Somoto no serà tan vivencial, però continuarà present i en formes diverses.

Tots dos pensem que en aquests moments Catalunya viu d’una forma revulsiva el debat i el procés cap al sobiranisme com a país. Com a ciutadans de la nació catalana, hi volem participar i és per això que les nostres aportacions, durant els propers mesos,  els volem dedicar a donar opinió i treballar  sobre el nou procés social i polític que viu, actualment, Catalunya.

Com ho farem?

Doncs crearem un nou bloc d’opinió, tal com vam fer en l’etapa dels 9 mesos d’estada a Somoto amb El bloc de la Mònica i en Josep, en què podeu trobar els 36 escrits d’opinió sobre la nostra estada.

El nou bloc es dirà Opinions d’en Josep i la Mònica. A més de fer el bloc, donarem suport a la candidatura unitària i participativa per la independència Solidaritat Catalana. Creiem que els Països Catalans necessiten tota la dedicació i l’esforç personal de tots els que volem constituir un estat  propi dins de la Unió Europea. Si no és aquesta forma haurem de treballar per un nou moviment unitari.

És el moment de no tenir por i de definir un nou espai polític en què  tots els catalans puguem treballar per ser considerats internacionalment com un nou estat. Ara és l’hora de deixar les nostres diferències i treballar amb un objectiu únic, INDEPENDÈNCIA, respectant les diferents ideologies que defensin el nostre sobiranisme. Això no vol dir, en absolut, renunciar al nostre model social, un model d’esquerres que posi per davant la justícia social, però en aquest moment considerem que s’ha de fer un esforç i primar l’objectiu de la independència per sobre de tot.

Hem de tancar com més aviat millor la pàgina del lligam amb Espanya i, no cal dir-ho, amb els models autonomistes o federalistes.

Hem de tancar pàgina amb el model polític dels partits i amb els polítics que han prioritzat els seus interessos per damunt dels ciutadans.

Hem de tancar pàgina amb l’ambigüitat i amb la hipocresia.

Hem de tancar pàgina amb el model dels lideratges personals.

Ens cal obrir la pàgina cap a un procés participatiu de democràcia directa.

Catalunya serà independent si tots els catalans que hi creiem, nascuts aquí o vinguts d’arreu del món, lluitem per aconseguir-ho. 

Ja n’hi ha prou de por, de manipulació, de pensar que hi haurà una fractura social… Les consultes fetes durant els darrers mesos ens demostren que la por no és un argument vàlid.

Ara és el moment de continuar fent història, perquè no ens podem permetre gaire anys més d’assimilació espanyola i, a més, perquè no volem esperar més. 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.