47 – La Via Catalana: societat civil i compromís cívic.

 

2013-06-29 19.16.10 - CòpiaL’11 de Setembre estem convençuts que la societat catalana farà una demostració de civisme, de col·lectivitat, de força comuna per reivindicar el dret a decidir com a pas previ per arribar a la imminent independència. Serà una altra jornada històrica del poble català, una altra concentració històrica en la qual estarem orgullosos d’haver participat, perquè formarà part, com la manifestació de l’any passat, de les imatges i dels esdeveniments que hauran marcat el canvi i la llibertat.

Les propostes d’alguns dirigents polítics de modificar l’objectiu principal de l’acte, la independència, només són un intent desesperat de desvirtuar el clam real i actual en el procés iniciat des de la creació de l’ANC. S’ha acabat el temps de l’ambigüitat. Ara hem de ser clars en la nostra reivindicació i cal plantejar una consulta que demani sense complexos si volem un estat independent. Aquests dies previs a la Via Catalana se n’estan fent arreu del món per internacionalitzar la causa. Nosaltres vam tenir l’ocasió de participar a la d’Edimburg i podem dir que la independència de Catalunya ja no és un fet desconegut. Molta gent n’ha sentit a parlar o n’ha vist algun reportatge a la televisió.

L’èxit del camí que hem iniciat passa perquè el missatge sigui clar, amb tots els arguments possibles, tant internament, per intentar convèncer els indecisos, com internacionalment, perquè així es reforça l’argument democràtic d’un poble que vol triar, que demana el dret a expressar-se.

La societat civil catalana, composada per persones a títol individual i per entitats que tenen com a objectiu la independència, al marge dels partits polítics, ha de tornar a demostrar una gran cohesió i fermesa i ha d’evitar personalismes, tendències i tics de la forma d’actuar dels partits polítics. Cal ser generosos, però també cal desemmascarar les provocacions i falsedats en què l’espanyolisme instal·lat a Catalunya ens vol fer caure.

A la Via Catalana tots hi som cridats, no només perquè volem la independència, sinó també per reivindicar el nostre poder popular i assegurar d’una manera democràtica i pacífica l’èxit de l’acció, que de ben segur que farà la volta al món com a gran compromís cívic del poble català. Quedar-se a casa vol dir quedar al marge del camí sense retorn que hem iniciat.

Participeu-hi, perquè estem fent història i ho tenim a tocar. 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.