49 – És l’hora del respecte

02-02-dialeg 1

L’última enquesta del CEO indica que un 87% de la ciutadania de Catalunya acceptaria el resultat de la consulta. Això comporta un nivell molt alt de valors democràtics i de respecte entre el ciutadans de Catalunya. Aquests resultats demostren, també, que les campanyes informatives, i aquí caldria destacar l’impuls que l’Assemblea Nacional Catalana ha donat al procés independentista. De fet, campanyes com “Signa un vot per la independència” ajuden a augmentar la participació per decidir el futur. En canvi, no podem dir el mateix del posicionament dels partits que defensen el dret a decidir, que  moltes vegades creen confusió. Tots tenim l’obligació de treballar per informar i per augmentar el suport al dret a decidir dels ciutadans que vivim a Catalunya. La desinformació, les amenaces demagògiques o els catastrofismes insultants del govern espanyol, dels partits espanyolistes, d’Alícia Sánchez-Camacho, d’Albert Rivera o de Pere Navarro no han aconseguit afeblir el posicionament democràtic i la necessitat de llibertat del poble català.

 És hora de ser respectats i el fet de no deixar-nos votar és faltar-nos al respecte. Tothom té dret a estar ben informat per poder defensar la seva postura. Hem de fer obrir els ulls als indecisos i, per fer-ho, també hem d’aplicar el respecte, perquè la intoxicació política està generant molts dubtes, però el respecte mutu que ens dóna els anys de convivència pacífica a Catalunya ens ajudarà a convèncer. La integració ha estat un dels valors més sòlids per establir una convivència pacífica, tant en l’aspecte social com lingüístic i un bon exemple n’és el posicionament de l’associació “Súmate”.

 I és hora, òbviament, d’actuar. En la qüestió nacional hauríem d’anar units, sense esquerdes. L’ANC volia unitat, però els partits no han sabut actuar amb coherència pel que fa a les llistes de les eleccions europees, la qual cosa no ens ajuda a establir una lluita conjunta. I evidentment, tampoc no ajuda gaire a convèncer els indecisos. El problema és que els ciutadans poden interpretar que seguim estratègies diferents, i això només afavoreix els que volen que continuem sota el domini espanyol. Segur que hi ha punts que socialment ens separen, però nacionalment volem unitat i plantejaments clars. Això és el que fa  l’ANC per poder gestionar la diversitat amb transversalitat. Ja n’hi ha prou de jugar amb els sentiments d’una majoria del poble català. Volem respecte per poder exercir el dret a la nostra sobirania i assolir, així, un Estat propi. No cal un pla B, ni C, ni cap altre, volem, simplement, el pla del dia 9 de novembre.

 Finalment, és hora de dir prou, de demanar el respecte que ens mereixem i d’exigir poder votar en la data prevista. Els partits parlamentaris catalans van proposar aquesta data i ara són ells els que tenen el compromís de tirar-la endavant. Creiem que caldrà enviar un missatge contundent, inequívoc i clar que la desobediència pacífica és una estratègia civil que pot donar resultats. Com a ciutadans lliures hem de saber reaccionar amb totes les conseqüències al desgavell polític que vivim a tots els nivells, perquè tot té un límit.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.