55 – L’11 de Setembre del 2014 no podem fallar.

10606578_611451002304981_2491032375302342896_nEn la lluita cap a la independència tots els moments han estat importants però, òbviament, vivim un moment clau. De fet ho tenim més a prop que mai i depèn només de nosaltres. És per això que ara no podem dubtar, que cada acte i cada manifestació pública han de ser una demostració de força i d’unitat. I entre aquests actes destaca, sens dubte, l’11 de Setembre. Tots estem convocats a Barcelona per fer la V i per deixar ben clar que el 9 de novembre volem votar, diguin el que diguin els polítics espanyols, alguns polítics catalans o alguns representants d’entitats ciutadanes. El nostre objectiu és votar el 9N i no ens desanimaran, perquè ja hem après que la mobilització social és la millor eina per conquerir la llibertat. Ni les amenaces, ni el joc brut, ni la repressió tant judicial com política per part del Govern espanyol, ni tan sols la possibilitat de manca de voluntat del Govern i del Parlament no ens faran claudicar en la lluita per la nostra dignitat.
Ara és l’hora, més que mai, i ens hem de tornar a superar, perquè ens hi juguem el fet de poder votar, el fet d’encarar el tram final del camí amb garanties i units. Per això cal que l’11 de Setembre tothom que defensi el dret de vot el 9N s’inscrigui en un tram de la V, que l’esforç i l’exemple que va suposar l’any passat la cadena humana es reforci enguany en aquesta V de ‘vot’, de ‘victòria’, de voluntat. No podem renunciar a ser-hi, perquè estem escrivint la història i en volem ser part. De raons per trencar amb l’Estat espanyol n’hi ha moltes i de molt variades: defensar de la nostra dignitat i llibertat com a poble; establir la nostra llengua i signes identitaris com a irrenunciables; redactar una constitució nova i participativa, que s’allunyi dels models de corrupció catalans, espanyols i europeus; establir una economia al servei del benestar comunitari i de la justícia social, o continuar la lluita dels que ens han deixat sense poder gaudir de la llibertat. Per totes aquestes i moltes altres raons, les de tothom, hem d’omplir Barcelona per poder donar pas a la votació del 9N, que ens ha de portar cap a un nou estat que permeti proclamar la República Catalana Independent.
No hi ha dubte que el ressò internacional que ha aconseguit el procés independentista català s’ha basat en l’èxit de mobilització de la societat de manera pacífica, contundent, massiva i democràtica. El repte és gran, però hem de tornar a demostrar que la nostra capacitat organitzativa encara ho és més.
Només falten uns dies per l’11 de Setembre i una mica més de dos mesos pel 9N. Ho tenim a tocar. Mai en la història recent ho havíem tingut tan a prop. Per això és importantíssim anar a Barcelona l’11 de Setembre i participar en la construcció de la V, perquè hem de recordar als polítics catalans que volem votar, que hem de votar.
Ara és l’hora, doncs, l’hora de deixar de banda la passivitat, l’hora de començar a fer possible el 9N, l’hora de tornar a reclamar de manera democràtica, pacífica i multitudinària la voluntat popular de votar. Nosaltres no podem fallar el dia 11 i els polítics tampoc no ens podran fallar el 9N.
Si aconseguim que l’11 sigui un èxit de participació, som imparables.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.