75 .- Un dia feliç, 27 d’octubre del 2017

La proclamació de la República Catalana ha estat un dia feliç i molt esperat per a la gran majoria de persones que vivim a Catalunya. El que sí que podem dir del cert, però, és que tots els que hi vivim hem deixat de ser súbdits per ser ciutadans lliures.

El Parlament la va proclamar i la ciutadania ho va celebrar. Aquest fet ens ha portat a recuperar la dignitat i la llibertat, com a individus i com a poble.

La gent es pregunta què pot passar ara. Els silencis, dels dissabte i diumenge, del Govern de la República, sense especificar l’estratègia a seguir, no ajuden ha entendre que està passant, però,  el més important és creure fermament en aquesta nova realitat i defensar-la, perquè, evidentment, els poders dominants del Reino de España no només no la reconeixen, sinó que la volen destruir. Per això haurem de defensar-la cada hora i cada dia que passi i no només uns dies, sinó tot el temps que calgui.

I en aquest compromís de defensar-la també hi ha haver el compromís de participar-hi, per omplir-la del tots els continguts anhelats i que no hem tingut en el model polític sota el qual hem viscut fins ara. No és cada dia que es tingui la sort d’assistir al naixement d’un nou país i, per tant, cal aprofitar el que això suposa des del punt de vista del procés constituent per fer de Catalunya una república més justa i socialment avançada, en què siguin els ciutadans els que proposin com ha de ser la constitució que volen que ens regeixi.

Cal fer tot això sense oblidar, però, ni un sol instant, que hi ha dos companys de lluita que continuen empresonats. La injustícia que suposa privar-los de llibertat i l’honestedat i el compromís del seu lideratge ens han d’acompanyar a cada moment, a cada pas, i ens han de donar encara més força i més coratge.

Som-hi! Gaudiu de l’èxit del dia 27, del compromís pels JordiS  i de la llibertat de la Catalunya Republicana. I guardeu-vos també un record per a totes aquelles persones que no ho han pogut veure però que també van lluitar per aconseguir-ho.

Demà dilluns, segurament, passaran coses que ajudaran entendre  on passem en el procés per consolidar la República Catalana i quin paper actiu haurà de prendre la ciutadania independentista.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.