76 .- Hem de respondre-hi     

Companys, nosaltres  hem actuat pacíficament i amb calma per respondre a la intolerància agressiva del règim monàrquic espanyol. Els ànims estan que bullen i és molt difícil contenir les emocions de ràbia i d’indignació per tot el que està passant.

Jordi Sànchez ens va demanar saviesa, coratge i unitat. El president de la República, Carles Puigdemont, ens ha demanat paciència, perseverança i perspectiva i ahir, des de la presó, Oriol Junqueras recomanava paciència i determinació.

 És complicat contenir la indignació i la impotència i no plantejar una resposta que canviï la manera d’actuar fins ara. Fins on estem disposats a lluitar? Crec que no hem de renunciar a les actuacions pacífiques, però també penso que això no ens ha de restar contundència i determinació.

Sempre he defensat i he donat suport, segons les meves possibilitats en cada moment, en la lluita contra les injustícies, els abusos del poder i els alliberaments nacionals. Per exemple les lluites revolucionàries a Cuba, Nicaragua, El Salvador, Guatemala, Chiapas i Euskal Herria, entre altres. Aquí, la ciutadania independentista va decidir caminar, de forma pacífica, cap a l’alliberament nacional i es va proclamar la República el dia 27 d’octubre, però ha estat intervinguda per l’Estat espanyol.

Aquesta és la nostra realitat, la lluita no violenta i la resistència civil en defensa de la dignitat, la llibertat i la democràcia i enfront d’un estat absolutament repressiu.

Ja sé que és difícil aguantar a les provocacions i no caure en la violència, però és importantíssim, perquè és el que intenten aconseguir. Ara bé, dins de la lluita pacífica potser ha arribat el moment de respondre amb accions coordinades però més imprevisibles. Calen respostes fermes i contundents, perquè ni defallim ni ens deixem trepitjar.

Responem-hi, participem-hi en la llibertat dels nostres presos polítics i en la defensa de la República Catalana, som-hi!!!

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.