77.- Dimecres 8: vaga general, el tall de la frontera a Puigcerdà

El tall de la frontera a Puigcerdà del 8 i 9 de novembre, coordinat pels CDR de la Cerdanya i de l’Alt Ter, crec que ha estat un èxit per diverses raons: compromís, solidaritat, il·lusió i, sobretot,  participació assembleària i activa en les decisions durant aquesta acció.

Avui al matí, amb el  cansament acumulat, el fred, la neu i també tenint en compte que era l’últim lloc on es mantenia el tall, més de 16 hores de presència ciutadana, s’ha pres la decisió per majoria d’aixecar la mobilització.

 

El funcionament en la presa de decisions el valoro positivament. Lluny del sistema que moltes vegades hem utilitzat en què les decisions ens arribant sense poder aportar-hi res, aquests dies  tothom ha pogut dir-hi la seva, a l’hora de prendre determinacions.

És cert que aquest sistema, inevitablement, afecta l’agilitat i llargada dels debats. Però també cal tenir ne compte que la majoria estem poc acostumats al sistema assembleari, que de vegades pot semblar feixuc, però que és, sens dubte, el més participatiu.

 

M’agradaria fer un agraïment a la gent que durant aquest dos dies he conegut i amb qui he pogut intercanviar opinions sobre la terrible situació en què viuen els nostres presos polític, sobre els exiliats i també sobre les diferents maneres de defensar la República Catalana. Ha estat un plaer poder-hi ser!

Això ha estat una acció més de tota la pressió permanent que haurem de continuar fent, com a ciutadania, per defensar la nostra llibertat i legitimat. Descansem avui, però continuem ben actius, perquè la lluita serà llarga.

Fotos del tall de la frontera de Puigcerdà, dies 8 i 9 de novembre.

8 de novembre, dimecres:

https://photos.app.goo.gl/dsoh59PZm8Mt7Ze12

9 de novembre, dijous:

https://photos.app.goo.gl/6WZawc1FPs5tDssm2

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.