82.- Paciència i preocupació

gener 2018

Han passat aquestes festes i les hem celebrat, com cada any, per tradició, però han tingut un regust amarg i ho hem fet a contracor, tenint present la situació que vivim a Catalunya, la repressió policial, els presos i els exiliats polítics.

La judicialització  de les idees per part dels poders del règim monàrquic espanyol, que priven de llibertat unes persones que no fan altra cosa que defensar el mandat sorgit del referèndum de l’1 d’octubre, fa que la indignació augmenti i creixi cada dia.

La impunitat i la poca vergonya amb què actuen no evitarà que aquest 2018, amb el suport popular, sigui l’any de la confirmació de la Catalunya republicana. No ens faran claudicar. Amb paciència i constància, pel deure i l’obligació que devem als empresonats i als exiliats i la defensa de la llibertat, continuarem amb les actuacions que els donin escalf i que ens reafirmin en la nostra determinació republicana.

Entre els demòcrates, votants independentistes o no, es veu amb molta preocupació que després d‘haver aguantat la repressió antidemocràtica del 155 i d’haver guanyat amb claredat unes eleccions imposades amb les seves regles de joc i pacíficament, els poders monàrquics del 155, els poders econòmics i els poders polítics i judicials de Madrid continuïn fent-se l’orni i no vulguin acceptar la realitat catalana.

Cap provocació ni els intents de fer aflorar l’odi dels dirigents de Ciutadans, PSC-PSOE i PP, que inunden diàriament els mitjans, podran destruir el model de convivència que defineix Catalunya des de fa tants anys. Aquest model no s’ha de trencar i ha de ser un dels valors, més preuats, de la República.

No hi ha cap possibilitat de tornar al passat, perquè ens hem guanyat la democràcia i la República.

No deixem, doncs, de comprometre’ns ni d’actuar per construir la Catalunya republicana.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.