83.- Repressió a les llibertats -Josep Cullell Mirambell

gener 2018

La majoria de la ciutadania volem una sortida democràtica, sense demagògia institucional, i no acceptem  la situació que ens fan viure a tots els catalans, tant independentistes com no independentistes, econòmicament i socialment. L’Estat espanyol sembla que continuarà actuant amb ressentiment,  despotisme i rancúnia. En època de la dictadura ho feien amb el poder de l’exèrcit i la policia, i ara  ho fan amb el poder judicial i amb l’ajuda, també, de la policia, però sempre, això no canvia, per reprimir les llibertats del nostre país.

La situació, ara, és la següent:

  • Continuem amb líders socials i polítics empresonats, polítics a l’exili, entre ell quals el president legítim, i les mobilitzacions per normalitzar la situació, aparentment, no donen fruit.
  • La voluntat dels ciutadans en les eleccions del 21-D torna a estar amenaçada pel 155.
  • L’objectiu de restituir el govern legítim de la República pot ser anul·lada per la “justícia” espanyola. Van imposar unes eleccions, però com que el resultat no és el que esperaven no estan disposats a acceptar-lo. Aquesta és la seva democràcia.
  • Els lletrats del Parlament, encara que els seus informes no siguin vinculants, condicionen l’activitat democràtica i política de la cambra.

És cert que veient el coratge i la determinació de la ciutadania, en les mobilitzacions que de forma continuada i ferma s’estan fent, ens cal un nou plantejament. Totes les entitats independentistes son actors necessaris, ANC, Omnium i CDR, en questa nova etapa..

Vàrem il·lusionar-nos, segurament amb excés, però deixant de banda el perquè el Govern de la República va decidir prendre la decisió de l’exili i de la previsible presó, i no en va convocar a plantar cara al 155 amb una mobilització permanent als carrers,  amb les conseqüències, que la ciutadania independentista hagués assumit, en front de repressió policial, com va passar 1-Octubre.

Governar, ens ho posaran difícil, però hem fet un primer pas constituint el nou Parlament i el seu nou president.

Segurament haurem de prendre noves determinacions per tornar a ocupar el carrer i fer valer la nostra voluntat i força ciutadanes, de manera pacífica, serà l’única sortida que tindrem per defensar les nostres llibertats. Ens cal un nou full de ruta sense especulacions gratuïtes, hi hagi Govern o no n’hi hagi.

No hem d’oblidar mai, com no hem oblidat el que va passar el 1714, tot el que va succeir l’1-O. La capacitat de d’organització i de resistència del nostre poble i la violència repressiva i indiscriminada de la policial espanyola les hem de dur sempre gravades a la memòria.

Els polítics que són a la presó o a l’exili ens han de poder  governar dignament, perquè hi han estat enviats de manera totalment arbitrària, això tampoc no ho hem d’oblidar, i no tenen cap mena de garantia judicial, a l’Estat espanyol. L’objectiu de l’Estat espanyol i de la Monarquia és aniquilar les llibertats de Catalunya, perquè en fer-ho també escapcen la nostra dignitat personal i col·lectiva com a poble.

Ara bé, tenen davant un poble organitzat, capaç de resistir, com bé es va demostrar el 26 de setembre i l’1 d’octubre i convençut, les eleccions no en van deixar cap dubte. Per molt difícil que ens ho posin, no ens doblegaran, perquè ells tenen la policia, els jutges, la política corrupta i la manipulació, però nosaltres tenim la ciutadania i la convicció que el que fem és just i, a més, és necessari. Desobeïm, doncs, com a ciutadans de la República que ens han arrabassat però que no ens han extirpat.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.