95.- les sectes del poder, els partits polítics

Juliol del 2019

8 de juliol, bon dia i la nova setmana, la comencem amb noves preocupacions polítiques.

Quina gran decepció tenim avui, dels tres partits independentistes, per les seves actuacions des de l’1 d’Octubre. No té valor, per a vosaltres, que la ciutadania hagi estat mobilitzada diàriament a tots els racons de Catalunya?

Cal recordar les diades que, des de fa anys, omplen a vessar el carrer, les anades a  Brussel·les, a Madrid, a Estrasburg, en què s’ha demanat unitat i estratègia conjunta, les concentracions de suport als presos polítics, les aportacions econòmiques a les caixes de solidaritat… No es pot dir que la gent no hi hagi posat esforç i voluntat social, al procés independentista, però el partits van a la seva nomes volen els nostres vots per continuar tenint poder i cadires que els mantenen econòmicament.

Què podem fer? Reafirmem-nos en la unitat estratègica: unitat programàtica, accions coordinades, i exigim uns compromisos de país que tornin a posar la República a l’agenda política. Però, sobretot, protestem enèrgicament i contundentment contra la falta d’unitat i contra la incoherència política.

Tot té un límit, i aquest límit ja ha arribat. On és l’estratègia conjunta? Us ompliu la boca de mentides per acabar fent la vostra al marge dels votants. És intolerable que ens hàgiu venut amb els pactes a diferents nivells (municipis i Diputació de Barcelona) amb el PSC, passant per alt com s’han comportat amb Catalunya i amb els votants independentistes.   No voleu recordar que el PSC-PSOE va avalar el 155 i les diferents formes de repressió? Us produeixen indiferència les garrotades que la gent va suporta? On és la vostra dignitat?

Sou cadàvers polítics en el camí cap a la independència.

La ciutadania independentista no pot acceptar les vostres decisions, camineu pel camí de l’autonomisme, però no pel camí de la desobediència ni de la independència.

Estem cansats,  ja no podeu oferir-nos res que ens  il·lusioni.

Però no us deixarem l’espai polític i social, continuarem enfortint els moviments socials per la independència, pressionant i mobilitzar-nos, al marge dels vostres   posicionament polítics autonomistes i incoherents, i haurem de prendre determinacions al marge vostre.

Caldrà que els partits vegin perillar les “cadires” perquè reaccionin? Que trist.

Hem de fer foc nou. És urgent que hi hagi nous lideratges socials i polítics. 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.